Alueita, oppilaitoksia ynnä muita nimettäessä on syytä pyrkiä ilmauksiin, joissa ilmansuuntaa tarkoittava sana on pääsanansa edellä oleva määrite:
Turun eteläinen myyntipiiri (ei: ”Turku Eteläinen”)
Pohjois-Riihimäki (ei: ”Riihimäki Pohjoinen”)
Alueita, yrityksiä, liike- ja oppilaitoksia nimettäessä on hyvä noudattaa suomen kielen rakennesääntöjä. Esimerkiksi ilmaukset ”Hanko Pohjoinen”, ”Turku Eteläinen” (myyntipiiri), ”Tampere Eteläinen” ovat rakenteeltaan poikkeavia.
Suomen kielen lautakunnan suosituksen (2002) mukaan on pyrittävä siihen, että ilmansuuntaa tarkoittava sana on määritteenä pääsanansa edellä, kuten ilmauksissa pohjoinen myyntipiiri, Pohjois-Hanko.
Vältettävä on sentyyppisiä ilmansuunnan nimen sisältäviä ilmauksia kuin Oulun Eteläinen, jossa nimeen sisältyvä paikka (Oulu) ei itse kuulu nimimuodostelman tarkoitteeseen eli koko nimi viittaa mainitun paikkakunnan ulkopuolelle (Oulun Eteläinen on 14 kunnan yhteistyöalue Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa). Alue pitäisi nimetä kokonaan muulla tavalla käyttäen niitä paikannimiä, jotka sisältyvät nimen piiriin.
Sen sijaan Hanko Pohjoinen ja Riihimäki Eteläinen viittaavat Hangon ja Riihimäen alueisiin, ja ne voitaisiin muuttaa muotoon Pohjois-Hanko ja Etelä-Riihimäki.
Suositetaan siis käytettäväksi sellaisia nimimuotoja kuin
Turun eteläinen myyntipiiri
Pohjois-Riihimäen koulu ~ Riihimäen pohjoinen koulu
Joensuun eteläinen rotaryklubi, Vaasan eteläinen rotaryklubi
Pohjois-Hangon omakotialue
Tälla tavoin muodostettujen nimien taivutus ei tuota ongelmia:
Pohjois-Hangon omakotitaloalueella
Turun eteläisessä myyntipiirissä